"Воля" може придбати телекомактиви у чеського бізнесмена

Субота, 29 вересня 2012, 11:04

Компанія Oisiw Limited, що входить до холдингу "Воля", може придбати Trontville Limited (обидві - Кіпр) - холдингову компанію української групи телекомунікаційних активів, що належить PPF Group чеського бізнесмена Петра Келлнера.

Антимонопольний комітет надав Oisiw дозвіл на купівлю понад 50% у Trontville, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією про структуру групи PPF, нині контроль над Trontville здійснюється через кіпрську компанію Pachata Limited, яка раніше безпосередньо виступала холдинговою компанією для українських телекомактивів.

На середину 2012 року до них належала субхолдингова компанія ТОВ "Одеко" (Львів), що об'єднувала ТОВ "Трускавецькурорт Телеком" (чистий дохід за 2011 рік - 0,8 млн грн), ПП "Завжди добрий продакшн" (Київ, 6,4 млн грн), МПП "Одеко Захід" (Львів, 16,6 млн грн), ТОВ "Телекомпанія "Кабельне телебачення міста" (Чернівці, 5,9 млн грн), ТОВ "Українсько-угорська компанія Інн-Ком" (Запоріжжя, 9,4 млн грн), ТОВ "Телерадіокомпанія "Дністер" (Львів, 0,3 млн грн), ТОВ НВП "Лептон" (Львів, 8 млн грн).

Реклама:

Окрім того, Trontville контролював ТОВ "Густав" (Тернопіль, 13,6 млн грн), а через нього ТОВ "Тернопільські телесистеми" (1 млн грн), ПП "Львівська інформаційна мережа" (1,1 млн грн) і ТОВ "Лініятел" (Львів, 1,7 млн грн).

Oisiw Limited - компанія, спеціально створена (SPV) для спільного інвестування з Sigma Bleyzer Southeast European Fund IV (SBF IV) у поліпшення телекомунікаційної та медіа- інфраструктури в Україні.

SigmaBleyzer наприкінці липня 2008 року заявила про об'єднання Oisiw Limited, що управляла низкою регіональних кабельних компаній, із кіпрською Aquorn Limited, що управляла ЗАТ "Воля-Кабель" (Київ), у холдинг Volia Limited.

У результаті об'єднання Providence Equity Partners, один із найбільших у світі фондів прямих інвестицій у сфері медіа та телекомунікацій, оголосив про намір збільшити інвестиції в об'єднану компанію до 300 млн доларів.

АМКУ також повідомив, що оштрафував підконтрольне Oisiw Limited ТОВ "Телесвіт" (Київ) на 100 тис гривень за здійснення концентрації шляхом придбання контролю над частиною ТОВ "Ромсат Комунікейшинз Інтегрейтед" (Київ) і ПТРК "ВІТАЛ" (Херсон) шляхом придбання активів для надання програмної послуги без отримання відповідного дозволу комітету.

ТОВ "Телесвіт" виступає субхолдинговою компанією Oisiw, що контролює близько двох десятків регіональних провайдерів.

Чистий дохід компанії в 2011 році скоротився на 1% - до 94,8 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: