Французів очікує жорстка економія

П'ятниця, 28 вересня 2012, 20:09

Уряд Франції має намір вжити безпрецедентних заходів жорсткої економії.

Про це заявив прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро, повідомляють "Ведомости".

"Уряд Франції має намір вжити безпрецедентних заходів жорсткої економії і підвищення податків для підприємств і заможних французів з метою скорочення дефіциту бюджету країни до встановленого пактом бюджетної стабільності ЄС рівня в 3% ВВП",- повідомив Ейро.

Глава уряду на засіданні ради міністрів в Єлисейському палаці представив проект державного бюджету на 2013 рік. "Бюджет 2013 року - це бойовий бюджет, який дозволить боротися за економічне зростання і боротися з держборгом, зріст якого не припиняється", - заявив Ейро.

Реклама:

Він також назвав підготовлений документ сміливим і відповідальним.

Проект бюджету передбачає, що на скорочення дефіциту бюджету будуть направлені додаткові податкові надходження в розмірі 24,4 млрд євро. Ще 10 млрд євро буде отримано від скорочення державних витрат і 2,5 млрд євро - від скорочення витрат на медстрахування.

Для людей, що заробляють більше одного мільйона євро в рік, вводиться безпрецедентний прибутковий податок у розмірі 75%.

"Дев'яносто відсотків французів не будуть платити більше податків, однак ми просимо про додаткові зусиллях з боку багатих громадян", - заявив прем'єр.

Згідно з підрахунками міністерства економіки і фінансів Франції, в результаті реформи податки збільшаться для 4,1 млн найбільш заможних французів і навіть зменшаться для 8,5 млн чоловік. Також передбачено, що сума прямих національних податків не може перевищувати три чверті доходу платника податку.

Скорочення податкових пільг для великих підприємств має принести до бюджету близько 7 млрд євро. Очікується, що податкові заходи також підштовхнуть власників до продажу землі та нерухомості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: