Податкова хоче стягнути з пільговиків мільярди

П'ятниця, 28 вересня 2012, 19:43

Податкова служба пропонує ліквідувати пільги з податку на прибуток аби додатково отримати 3,5 млрд гривень.

Про це заявив очільник ДПС Олександр Клименко, пише газета "Комерсант-Україна".

"Найжорсткіша дискусія була щодо цієї норми. Було вирішено провести інвентаризацію кількості податкових пільг. Якщо вони відповідають економічній суті, то ми обома руками "за", якщо ж неефективні - їх потрібно змінювати", - розповів Клименко.

В уряді сумніваються і в необхідності надання ДПС права стягувати без судових рішень податковий борг на суму до 100 мінімальних зарплат (тобто до 110 тис гривень).

Реклама:

Клименко запевняє, що у відомства немає мети посилити тиск на бізнес: списання коштів з рахунків банків відбуватиметься тільки в разі несплати підприємством зобов'язань, заявлених ним у декларації.

"Ми не говоримо про те, що в результаті перевірки податківці щось нарахують і знімуть з рахунків. А говоримо про те, що підприємство саме визначило зобов'язання і не сплатило їх. Зараз потрібно йти до суду, доводити очевидне, неефективно використовувати свій час" , - сказав голова ДПС

Також у податковій мають намір розширити коло платників цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ.

Його платитимуть суб'єкти господарської діяльності, які закуповують газ для своїх потреб у нерезидентів, і нафтогазовидобувні підприємства по ставці 8% від митної вартості та 16% від вартості газу, використаного в якості палива або сировини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: