"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров змінив правила закупки зерна

П'ятниця, 28 вересня 2012, 18:08

Кабінет міністрів прийняв рішення про внесення змін до Порядку проведення державних форвардних закупівель зерна.

Про це заявив генеральний директор Аграрного фонду Ігор Валентинович Якубович, передає прес-служба Мінагропроду.

За його словами, новий механізм передбачає зміну строків проведення закупівель і розрахунку. Такі нововведення дадуть змогу сільгоспвиробникам залучати необхідні обігові кошти під час проведення посівної кампанії озимих культур.

"Закуповуючи зерно врожаю наступного року, укладання форвардних контрактів відбуватимуться в період проведення осінньо-польових робіт. Незмінним залишається те, що виплата за укладеними контрактами відбуватиметься двома траншами", - зазначив Якубович.

Реклама:

Перша авансова виплата буде розраховуватися в розмірі 50% від мінімальної інтервенційної ціни для окремої культури на поточний маркетинговий період.

Другий і остаточний транш розраховуватиметься на основі середньозваженої ціни фіксингу, яка склалася на організованому аграрному ринку на момент переоформлення зерна.

"Під час визначення остаточного розрахунку вираховуватиметься плата за користування авансовим платежем на основі середньозваженого процента за кредитами банків, наданих строком до 12 календарних місяців", - відмітив гендиректор Аграрного фонду.

За його словами, такі зміни дозволять залучати сільгоспвиробникам необхідні обігові кошти під час проведення посівної кампанії озимих культур та наблизять розрахунок до ринкових цін з  урахуванням відповідної кон’юнктури ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: