"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бюджет Росії до 2015 року прив'язаний до цін на нафту

П'ятниця, 28 вересня 2012, 16:50

Російська економіка в значній мірі залежить від цін на вуглеводні.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, передає служба BBC.

"Уряд підготував бюджет на 2013-2015 роки. При цьому він підкреслив, що бюджет розрахований, виходячи з середньої ціни на нафту за попередні роки, - повідомив Медведєв.

Назвавши економічну ситуацію в багатьох країнах світу непростою, а зовнішні економічні фактори несприятливими, Медведєв сказав, що бюджет Росії сформований "із запасом міцності і стійкості".

Реклама:

"Ми вперше зробили бюджет за так званим бюджетним правилом - виходячи із середньої ціни на нафту за попередні роки. Чому це важливо? Тому що вона змінюється, і ми не можемо орієнтуватися тільки на поточні показники. Тепер обсяги державних зобов'язань, довгострокових інвестиційних програм не прив'язані до поточної ціни на нафту ", - зазначив глава кабінету міністрів.

При цьому Медведєв визнав, що російська економіка в значній мірі залежить від цін на вуглеводні - на нафту і на газ, і від цієї залежності треба йти. "Колосальна залежність доходів за рахунок експорту вуглеводневої сировини - це не вилучено", - сказав він.

Прем'єр також назвав нинішній бюджет соціальним. Він підкреслив, що документ передбачає кошти на підвищення пенсій, індексацію дитячих допомог, підтримку інвалідів та соцзахист безробітних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: