ЄС мільйонами боротиметься зі сказом в Україні

П'ятниця, 28 вересня 2012, 16:33

ЄС виділив понад 1 млн євро на створення буферної зони на території чотирьох українських областей для запобігання поширенню сказу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, буферну зону площею 70 кв. км буде створено на території Волинської, Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей, прилеглих до території ЄС.

"На території країн ЄС проводиться суцільна імунізація диких тварин з метою зупинення поширення сказу. Й наразі директорат SANCO виділив понад 1 млн євро для створення буферної зони", - наводяться в повідомленні слова голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служба України Володимира Горжеєва.

Реклама:

За його словами, в Україні щорічно виділяється в середньому близько 100 млн гривень на проведення протиепізоотичних заходів, з них понад 42 млн гривень спрямовується на профілактику сказу, зокрема, на вакцинацію сільгосптварин та імунізацію диких тварин у п'яти областях.

"Оскільки цих коштів недостатньо для здійснення комплексу заходів із профілактики сказу на всій території України, планується збільшити державне фінансування", - йдеться в повідомленні.

На думку голови Держветфітослужби, при підготовці держбюджету на 2013 рік необхідно передбачити кошти на імунізацію диких тварин на всій території України, виділивши додаткові 42 млн гривень.

"Також пропонується передбачити додаткове фінансування у розмірі 85 млн гривень для проведення масштабної кампанії в найнебезпечніших щодо сказу зонах", - зазначив Горжеєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: