Українцям збільшать штрафи за самовільне будівництво

П'ятниця, 28 вересня 2012, 16:21

З нового року штрафи за самовільне будівництво зростуть у десятки разів.

Про це заявив начальник управління дозвільних процедур Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олександр Сергієнко в ефірі програми "Соціальний статус. Ваше житло" на телеканалі Tonis, передає "Інтерфакс-Украина".

Він нагадав, що з 2013 року мінімальний штраф за самовільне будівництво приватних будинків становитиме щонайменше 5100 гривень, тоді як сьогодні він не перевищує 170 гривень.

До таких об’єктів належать індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі та прибудови до них.

Реклама:

Сергієнко розповів, що зі вступом у дію спрощеної процедури введення приватних будинків в експлуатацію темпи оформлення дозвільних документів в Україні значно збільшилися і становлять сьогодні 20 тис будинків на рік.

Процедура оформлення сьогодні має декларативний характер і триває не більше ніж один місяць.

"Власник будинку має лише заповнити декларацію про готовність об’єкта, бланк якої можна знайти навіть в Інтернеті, та подати її до нашої інспекції. Заповнюється цей документ на основі технічного звіту працівника БТІ", - уточнив начальник Держархбудінспекції.

При цьому Сергієнко висловив припущення про можливе продовження терміну амністії, якщо темпи оформлення дозвільної документації громадянами не знижуватимуться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: