Росія пропонує Україні вибирати між рублем та юанем

П'ятниця, 28 вересня 2012, 15:47

Україна повинна збільшити роль рубля в розрахунках між РФ і Україною.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, виступаючи на Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі "Ялтинські ділові зустрічі", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо 40% розрахунків в рублях, це привід задуматися", - сказав Медведєв.

Він додав, що зараз у світі посилюється роль юаня, і запропонував Україні вибрати, яка валюта їм ближче - російська чи китайська.

Реклама:

Крім того, голова ВТБ РФ Андрій Костін заявив, що в даний час близько 40% розрахунків між Росією і Україною проводиться в рублях, і попросив уряд України розглянути питання про підвищення російської валюти в класифікаторі валют.

За його словами, за класифікатором Нацбанку України рубль не належить до першої групи валют.

"Це істотно знижує можливості рубля по проведенню низки важливих операцій, у тому числі по зниженню наших ризиків. Я б просто просив, якщо можна, уряд ще раз розглянути питання. Ми розуміємо аргументи проти, але, може бути, є можливість до цієї мети рухатися ", - запропонував він.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Микола Азаров на це відповів, що ще рік тому взагалі не стояло питання про розрахунки в рублях. Він запевнив, що сторони продовжать рухатися далі в напрямку підвищення ролі рубля в розрахунках між двома країнами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: