"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанію VISA хочуть притягти до відповідальності за монополізм

П'ятниця, 28 вересня 2012, 14:41

Міжбанківська асоціація членів платіжних систем подала звернення в АМКУ про порушення антимонопольного положення компаніями VISA та MasterCard.

Про це повідомив директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем Олександр Карпов, передають "Українські новини".

"Приводом (для подачі звернення) було те, що з окремих позицій тарифи цих платіжних систем виросли на 200-300%. Це стосувалося переважної більшості операцій, крім кількох операцій, що обчислюються у відсотках. Також VISA та MasterCard придумували необгрунтовані квартальні тарифи", - зазначив Карпов.

За його словами, вцілому тарифи за 2009-2010 рік зросли на 25-30% в порівнянні з 2008 роком.

Реклама:

"З тих пір вони не мінялися, але не через бажання VISA і MasterCard, а через втручання АМКУ", - сказав Карпов.

Нагадаємо, компанія Visa просить президента Віктора Януковича застосувати вето до закону "Про функціонування платіжних систем".

Як повідомлялося, 18 вересня, Верховна рада підтримала проект закону щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків. Згідно із документом, випуск електронних грошей може здійснювати виключно банк.

Контроль за готівковими розрахунками з використанням електронних платіжних засобів буде здійснювати Державна податкова служба.

Крім того, парламент надав Нацбанку повноваження встановлювати максимальні ліміти готівкових платежів при розрахунках за товари і послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: