Через брак держкоштів "Укрзалізниця" влізе у мільярдні борги

Четвер, 27 вересня 2012, 20:17

Фінпланом залізниць на 2012 рік передбачено освоєння інвестицій за рахунок залучених кредитних коштів на суму 8,4 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".

"Співпраця з банківськими установами є надзвичайно важливим напрямком для отримання необхідного фінансового ресурсу", - сказано в повідомленні.

У компанії повідомили, що старіння локомотивного парку - це одна із найгостріших проблем залізниць.

Реклама:

"Внаслідок щорічного недостатнього фінансування для оновлення локомотивного парку залізниць України темпи старіння значно перевищують темпи придбання нових сучасних зразків тягового рухомого складу", - заявили залізничники.  

Нагадаємо, нещодавно "Укрзалізниця" повідомила, що хоче спрямувати у 2013 році на оновлення рухомого складу 8,66 млрд гривень.

Як повідомлялося, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що для модернізації "Укрзалізниці" необхідно побудувати 400-500 поїздів, а віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков у Берліні заявив, що Україна потребує значного оновлення залізничного пасажирського рухомого складу.

Проте Колесніков зазначив, що коштів на оновлення залізничного пасажирського рухомого складу немає.

"Адміністрація завжди купувала ці поїзди за власні гроші, хоча за законом саме держава має забезпечувати фінансування закупівель поїздів для перевезення пасажирів", - заявили також у прес-службі "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!