Уряд оскаржив рішення про виплату Росії мільярдних боргів

Четвер, 27 вересня 2012, 15:43

Уряд оскаржив в апеляційному порядку рішення про виплату урядом України Міністерству оборони РФ понад 3,1 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Мін'юсту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд оскаржив в апеляційному порядку рішення Господарського суду Києва про виплату українським урядом Міністерству оборони РФ понад 3,1 млрд гривень (близько 390 млн доларів) боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ)", - сказано в повідомленні.

За даними відомства, апеляційну скаргу на це судове рішення подав 25 вересня 2012 року до Київського апеляційного господарського суд Києва представник уряду.

Реклама:

Нагадаємо, нещодавно Господарський суд Києва зобов'язав уряд виплатити міністерству оборони Росії 3,113 млрд гривень боргів ЄЕСУ.

Міноборони Росії вимагає стягнути з Кабінету міністрів України 3 мільярди 239 мільйонів гривень.

Як відомо, СБУ порушила кримінальну справу проти Юлії Тимошенко за борги корпорації ЄЕСУ перед Росією.

"Зокрема Тимошенко обвинувачується в тому, що будучи президентом і фактичним власником корпорації ЄЕСУ за попередньою змовою з колишнім прем'єром Павлом Лазаренком вчинила замах на розтрату коштів державного бюджету в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет міністрів зобов'язань приватної корпорації ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму 405,5 млн доларів", - повідомив керівник головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко.

У середині минулого року Міноборони Росії надсилало Кабміну лист з вимогою погасити борг ЄЕСУ в сумі 405,5 мільйонів доларів.

Пізніше у ЗМІ з'явився лист міністра юстиції України Олександра Лавриновича, у якому йшлося про те, що у Мінфіні немає ніякої інформації, яка б засвідчувала надання державних гарантій за зобов’язаннями корпорації ЄЕСУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!