Білорусь запланувала бездефіцитний бюджет

Четвер, 27 вересня 2012, 15:17

Доходи консолідованого бюджету Білорусі в 2013 році, за розрахунками, склали 197 трлн білоруських рублів.

Про це заявив міністр фінансів Білорусі Андрій Харковець, повідомляє "УНІАН".

"Доходи консолідованого бюджету Білорусі в 2013 році, за розрахунками, склали 197 трлн білоруських рублів. Витрати також сформовані в розмірі 197 трлн рублів, їх частка у ВВП зберігається на рівні поточного року", - сказав міністр.

Він підкреслив, що зміна економічної структури бюджету носить позитивний характер і виражається у випереджаючому зростанні капітальних видатків над поточними.

Реклама:

"Зроблено акцент на розвиток соціальної та економічної інфраструктури", - зазначив Харковець.

За його словами, бюджет традиційно матиме виражений соціальний характер.

"Кошти, передбачені в консолідованому бюджеті на виплату заробітної плати, дозволять забезпечити її реальне зростання на рівні, передбаченому прогнозом. Випереджаючими темпами буде зростати фінансування освіти, науки та охорони здоров'я", - підкреслив міністр фінансів Білорусі.

Нагадаємо, що держбюджет України на 2012 рік з урахуванням поправок, внесених у цьому році, збільшений за доходами до 370,8 млрд гривень, по видатках - до 396,7 млрд гривень, що, відповідно, на 20,2% і 18,9% більше, ніж у 2011 році.

Граничний дефіцит держбюджету-2012 встановлений на рівні 25,13 млрдгривень, у тому числі загального фонду – 21,24 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: