Присяжнюк хоче прищепити фермерам "агрокультуру"

Четвер, 27 вересня 2012, 14:31

Одне з основних завдань, яке потрібно вирішити в українському агрокомплексі - розвиток культури виробництва.

Про це написав аграрний міністр Микола Присяжнюк на сторінках видання Forbes.

"Причому стосується це в першу чергу середньої ланки - фермерів. Саме вони збирають низькі врожаї. І за цю категорію виробників потрібно боротися", - написав міністр.

"В агрохолдингів все добре: є гроші, є технології, є агрономи. Але ми ж не можемо допустити повної монополізації ринку агрохолдингами та засилля великотоварних виробників. Зі свого боку ми намагаємося прищепити фермерам культуру агровиробництва", - сказав міністр.

Реклама:

За його словами, сільгоспвиробники можуть отримати якісне насіння з насіннєвих фондів за пільговою схемою.

"Передоплата - 15% і повний розрахунок при отриманні нового врожаю. Але, на жаль, близько 55% сільгоспвиробників користуються неякісним насінням. Це проблема", - зазначив міністр.

На думку Присяжнюка, рано чи пізно Україна прийде до повноцінних агротехнологій.

"Давайте поглянемо правді в очі - що чекає від нас зовнішній ринок? Зерна. Цукор ми не можемо експортувати, з м'ясом вийти теж поки не вдається. Так давайте в повному обсязі використовувати можливості виробництва зернових", - підсумував глава Мінагропроду.

Як повідомлялося, міністр Микола Присяжнюк нещодавно заявив, що розраховує на відкриття торгової площі Чиказької товарної біржі в Україні в І півріччі 2013 року.

"Практично вся група зернових культур, які вирощуються в Україні, буде представлена на провідній товарно-сировинній біржі світу", - сказав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: