"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аеропорт "Бориспіль" здадуть в концесію

Четвер, 27 вересня 2012, 11:06

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" потрапив до списку держоб'єктів, що можуть передати у концесію.

Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

У відомстві повідомили, що для того, щоб реалізувати залучення інвестора уряд 26 вересня прийняв постанову, згідно з якою аеропорт включено до переліку об’єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію.

"Бориспіль" буде трансформовано у міжнародний хаб, для чого планується залучити професійного експлуатанта з міжнародним досвідом роботи", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Згідно із постановою, концесіонера, який має вирішити проблеми аеропорту, пов'язані з рівнем обслуговування пасажирів, оберуть на відкритому конкурсі.

Також передбачається, що концесіонер спрямує у розвиток об’єкта в найближчі два роки не менше 2,3 млрд гривень.

"При цьому (оскільки договори концесії укладаються на термін не менше 10 років)  очікується, що лише за перші 10 років бюджет отримає не менше 1,5 млрд гривень концесійних платежів", - повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно відкрився новозбудований термінал "D" аеропорту "Бориспіль".

Як повідомлялося, турецький консорціум Dogus Insaat ve Ticaret A.S. – Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – YDA Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Joint Venture почав будівництво терміналу "D" в "Борисполі" в 2008 році.

Вартість контракту становила 377 млн доларів.

З них 167 млн доларів мало бути профінансовано японською кредитною лінією, ще 210 млн доларів – за рахунок власних коштів "Борисполя".

До терміналу "D" мають перевести всі регулярні рейси з терміналу "В", який за словами гендиректора аеропорту Антона Волова взагалі перестане існувати як термінал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: