Європа дала Україні мільйон євро для боротьби зі сказом

Середа, 26 вересня 2012, 19:58

Єврокомісія з охорони здоров'я і захисту прав споживачів виділила 1 млн євро для створення зони на території чотирьох українських областей для запобігання поширення сказу.

Про це заявив голова Держветфітослужби Володимир Горжеєв, передають "Коментарі".

За його словами, буферна зона площею 70 кв. км буде створена на території Волинської, Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей, прилеглих до території Євросоюзу.

Горжеєв зазначив, що на території країн ЄС проводиться суцільна імунізація диких тварин з метою зупинки поширення сказу.

Реклама:

"Угода, яку підписали в червні 2012 року міністри сільського господарства України і Польщі щодо виконання програми боротьби зі сказом, буде пролонгована на 6-10 років, щоб повністю звільнити цю зону від сказу", - повідомив голова Держветфітослужби.

Як зазначив Горжеєв, в держбюджеті на 2013 рік необхідно передбачити кошти для імунізації диких тварин на всій території країни і виділити додатково 42 млн гривень.

Нагадаємо, останнім часом в різних регіонах України, в тому числі і в Києві, почастішали випадки нападу хворих на сказ тварин на людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: