"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Регулятор фондового ринку похвалився результатами роботи

Середа, 26 вересня 2012, 18:14

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку представила підсумки роботи фондового ринку за 8 місяців 2012 року.

Голова відомства Дмитро Тевелєв, зауважив, що з початку 2012 року було багато зроблено у напрямку законотворчої діяльності, йдеться у повідомленні комісії.

"Так, нами був розроблений нещодавно прийнятий закон щодо удосконалення законодавства про цінні папери, який комплексно урегульовує кілька стратегічно важливих напрямків роботи фондового ринку", - заявив Тевелєв.

За його словами, закон дозволить запровадити на ринку цінних паперів пруденційний нагляд.

Реклама:

"Крім того, цей закон урегулює отримання інвесторами більш оперативної та повної інформації про торгові операції у загальнодоступній базі НКЦПФР та удосконалить законодавство в частині реклами на фондовому ринку", - заявив голова нацкомісії.

У відомстві нагадали, що нещодавно регулятором був розроблений проект закону "Про внесення змін до закону "Про цінні папери та фондовий ринок" щодо розвитку ринку облігацій.

"Основною новацією законопроекту, що має удосконалити розвиток ринку облігацій, є захист прав власників корпоративних облігацій. Планується, що прийняття документу дозволить запровадити нові види облігацій на ринку цінних паперів", - заявила директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка.

Нагадаємо, учасники українського фондового ринку закликають президента Віктора Януковича ветувати закон про депозитарну систему.

Відповідаючи на питання, якими можуть бути дії біржі, якщо президент підпише дану редакцію закону, глава біржової ради "Української біржі" Ігор Мазепа назвав три варіанти розвитку подій.

"Перший - продовжувати, так як є. Другий - намагатися через наступний закон внести зміни в існуючий закон. Третій варіант - закритися. Вірогідність третього варіанту - відсотків 70", - сказав він, додавши, що учасники ринку ще будуть обговорювати свої подальші дії.

У свою чергу керуючий директор ІГ "Універ" Олексій Сухоруков додав, що оцінює ймовірність закриття біржі значно менше, ніж в 70%, але не виключає цього.

Як повідомлялося, нещодавно глава нацкомісії Дмитро Тевелєв заявив, що податкова служба може надовго зупинити розвиток фондового ринку та завдати серйозної шкоди його інвестиційному потенціалу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!