У жовтні-листопаді Україна підпише угоду з Chevron - Ставицький

Середа, 26 вересня 2012, 14:17

Україна планує підписання угоди про розподіл продукції (УРП) із компанією Chevron щодо розробки Олеської площі наприкінці жовтня – на початку листопада 2012 року.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький у Нью-Йорку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали попередній контракт від Chevron, який вони хочуть підписати з нами. Підписання приблизно відбудеться наприкінці жовтня – на початку листопада цього року", - сказав він.

Ставицький зазначив, що Chevron у проекті контракту повністю гарантує вкладення 350 млн доларів у геологорозвідку протягом трьох років.

Реклама:

"Ми припускаємо, що до 2015-2017 років щодо Олеської площі буде вихід на промисловий видобуток. За оптимістичним сценарієм щорічно видобуватимуть 5 млрд кубометрів газу, за песимістичним - 3 млрд", - додав міністр.

За його словами, підписання двох інших УРП - із Shell щодо Юзівської (Харківська та Донецька обл.) площі та з консорціумом на чолі з ExxonMobil щодо Скіфської нафтогазоносної ділянки на шельфі Чорного моря - очікується в листопаді 2012 року.

Нагадаємо, Chevron та Shell було визначено переможцями конкурсів на початку травня 2012 року, консорціум ExxonMobil (40%), Shell (35%), OMV (15%) та НАК "Надра України" (10%) - у середині серпня.

Як повідомлялося, нещодавно уряд збільшив термін укладення угод про розподіл продукції з компаніями Chevron і Shell на 40 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: