"Укрзалізниця" скаржиться на брак коштів

Середа, 26 вересня 2012, 13:57

Обсяги планових ремонтів вантажного складу "Укрзалізниці" через дефіцит коштів в 2012 році було скорочено на 29,6 млн гривень (на 15,8%).

За ці кошти можна було б відремонтувати деповським ремонтом близько 2 тис вагонів, йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".

"У зв’язку з цим відбувається зниження використання виробничих потужностей промислових підприємств майже на 50% від нормативної потужності, що призвело до падіння обсягів робіт по ремонту рухомого складу та зменшення заробітної плати робітників", - сказано в повідомленні.

У компанії зазначили, що якщо ситуація зі зменшенням доходної бази залізниць збережеться і в 2013 році, то дефіцит коштів на відновлення (ремонт) вантажного рухомого складу у 2013 році становитиме 25%.

Реклама:

В "Укрзалізниці" нагадали також, що через відсутність індексації тарифів на вантажні перевезення у 2012 році залізниці недоотримають 2 млрд гривень.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що для модернізації "Укрзалізниці" необхідно побудувати 400-500 поїздів, а віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков у Берліні заявив, що Україна потребує значного оновлення залізничного пасажирського рухомого складу.

Проте Колесніков зазначив, що коштів на оновлення залізничного пасажирського рухомого складу немає.

"Адміністрація завжди купувала ці поїзди за власні гроші, хоча за законом саме держава має забезпечувати фінансування закупівель поїздів для перевезення пасажирів", - заявили ткож у прес-службі "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!