У Києві виявили "конверт" з оборотом у півмільярда гривень

Середа, 26 вересня 2012, 13:29

Прокуратура Деснянського району Києва порушила кримінальну справу стосовно 4 киян, які у Києві організували конвертаційний центр.

Про це йдеться у повідомленні столичної прокуратури.

За даними відомства, четверо киян надавали послуги з незаконного виведення безготівкових коштів у тіньовий обіг.    

"Зловмисники придбали фіктивне підприємство ТОВ "Мілл-Груп", засновником якого за грошову винагороду став мешканець Луганської області. У такий же спосіб вони організували ще 20 фіктивних підприємств, через які відбувалося відмивання коштів", - сказано в повідомленні.

Реклама:

У прокуратурі повідомили, що гроші надходили на рахунки фіктивних суб’єктів господарювання за різноманітні товари та послуги, яких насправді не існувало, а упродовж 2011-2012 років вони перевели в готівку 500 млн гривень.

"Під час обшуків було вилучено комп’ютерну техніку із встановленою системою "клієнт-банк", документи бухгалтерського та податкового обліку, 105 тис гривень, які підлягали передачі клієнтам", - розповіли у відомстві.

Як з’ясувалося, одним із клієнтів конвертаційного центру упродовж останніх 3 років було столичне підприємство, котре виграло тендер на поставку системи протипожежної безпеки за бюджетні кошти.

Як зазначили у прокуратурі, за цей час директором підприємства на банківські рахунки "Мілл-Груп" було перераховано майже 1,7 млн гривень держкоштів за фактично непоставлені товари та не сплачено понад 280 тис гривень податку на додану вартість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: