Арбузов "каратиме" за порушення банківського законодавства

Середа, 26 вересня 2012, 09:43

НБУ поновив редакцію положення про застосування заходів впливу за порушення банківського законодавства.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на постанову НБУ.

Нацбанк оновив редакцію положення про застосування заходів впливу за порушення банківського законодавства з метою підвищення ефективності та забезпечення належної організації проведення ліквідаційної процедури кредитно-фінансових установ.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ № 346, яка зареєстрована в Міністерстві юстиції.

Реклама:

Набуття чинності нормативного акта заплановане з 22 вересня, але не раніше дня його офіційного опублікування.

У постанові зазначається, що процедура ліквідації банку, розпочата до набрання чинності закону про систему гарантування внесків фізосіб, завершується в порядку, встановленим законодавством, що діяло до набрання чинності цього закону.

Разом з тим законом про систему гарантування вкладів вводяться концептуально нові підходи до процедури виведення з ринку неплатоспроможних банків шляхом введення тимчасової адміністрації та ліквідації банків. Відповідні повноваження покладені на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

З метою удосконалення банківського нагляду в цьому законі розмежовано поняття "проблемного" і "неплатоспроможного" банку.

У зв'язку з цим Нацбанк визначив порядок віднесення банку до категорії проблемних або неплатоспроможних.

"Зазначені зміни сприятимуть стабілізації роботи банків, прискоренню їх фінансового оздоровлення, зниження ризиків їх діяльності і, як наслідок, підвищенню захисту законних інтересів вкладників і кредиторів банків, зміцнення довіри до банківської системи України", - резюмується на веб-сайті НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: