Глава ЄБРР поки не бачить майбутнього для України

Середа, 26 вересня 2012, 09:03

У країні, де рівень корупції такий високий, всі привілеї будуть використовувати для "своїх".

Про це заявив глава представництва ЄБРР в Україні Андре Куусвек в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Загальна економічна ситуація дуже впливає на реформи. А що стосується різних зон, то, якщо можна, я висловлю свою точку зору. ЄБРР, здається, навіть не розвивав точку зору з цього приводу, але мені здається, що в країні, де рівень корупції так високий, всі привілеї будуть використовувати для "своїх" ", - зазначив Куусвек.

За його словами в світі дуже мало хороших прикладів, коли в країні з високою корупцією зони, технопарки або щось інше дійсно допомогли загальному розвитку економіки.

Реклама:

"Є хороші приклади - Сінгапур, Тайвань, але там корупція дуже низька, і я бачив, як там все добре розвивається. Корупція - один з найважливіших питань, яке в Україні треба вирішувати в першу чергу", - сказав глава представництва ЄБРР в Україні .

Куусвек зазначив, що вже 20 років усі говорять про потенціал України.

"Звичайно, чим більше часу займе реалізація потенціалу, тим імовірніше ситуація, що інвестори втратять до неї інтерес. Мені здається, що наступні пару років будуть вирішальними для України. Проводити реформи треба сьогодні. Якщо цього не відбудеться протягом декількох років, мені здається, що світова спільнота і інвестори втратять оптимізм. І продовжувати тільки говорити про величезний потенціал України (хоча це так і є) не має сенсу ", - заявив Куусвек.

"Зміни треба було впроваджувати 20 років тому. Чим довше все розвивається без реформ, тим складніше їх проводити. Бо ставки підвищуються. І виходить певний досить вузьке коло людей, які можуть впливати і на політику, і на економіку", - підсумував глава ЄБРР в Україні.

Нагадаємо, що Європейський банк реконструкції і розвитку має намір профінансувати проекти модернізації ЖКГ у 15 містах України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: