"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна розраховує на "утилізаційні" поблажки від Росії

Вівторок, 25 вересня 2012, 17:39

РФ зобов'язана надавати імпортерам автомобілів умови не менш сприятливі, ніж для російських автовиробників.

Про це повідомив урядовий уповноважений з питань співробітництва з країнами СНД Валерій Мунтіян, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це питання може бути винесено на ялтинське засідання глав, для того, щоб прийняти і підписати міжурядову угоду. Для того, щоб у нас були надані для України і Росії національні режими", - сказав він у ході відео-мосту Київ-Москва у вівторок .

Нагадаємо, з 1 вересня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30%-ний утилізаційних збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожний транспортний засіб, що ввозиться в РФ або вироблене в РФ, сплачується утилізаційний збір в цілях забезпечення екологічної безпеки.

Реклама:

Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів в РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на самій території Росії.

Юристи відзначали, що введення утилізаційного збору на автомобілі, є порушенням національного режиму - одного з основоположних принципів Світової організації торгівлі.

Національний режим передбачає, що РФ зобов'язана надавати імпортерам автомобілів умови не менш сприятливі, ніж для російських автовиробників.

Кабінет міністрів України 12 вересня оприлюднив постанову про введення утилізаційного збору на російські автомобілі і автобуси, граничні ставки якого практично адекватні введеним з 1 вересня в Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!