Могильов дав бюджетні мільярди на "оздоровлення" Криму

Вівторок, 25 вересня 2012, 15:14

На розвиток інфраструктури Криму спрямовано 1,8 млрд гривень бюджетних коштів.

Про це повідомила міністр економічного розвитку і торгівлі АР Крим Світлана Верба, інформує прес-служба Ради міністрів Криму.

Як зазначається у повідомленні, за рахунок виділених бюджетних коштів у цьому році передбачено будівництво та реконструкція водопровідних мереж.

Також запланована реконструкція аварійних ділянок колекторів у Професорському куточку (Алушта) і будівництво колектора в селищі Нижньогірський.

Реклама:

За даними Світлани Верби, вже прокладені теплові мережі до житлових будинків і об'єктів соціальної сфери, реконструйовані 10 котелень, прокладено понад 60 кілометрів газопроводів у Бахчисарайському, Кіровському, Сакському, Сімферопольському районах.

За рахунок бюджетних коштів виконується капремонт 51-ї школи та 26-ти дитсадків. На завершальному етапі знаходиться реконструкція 7-ми ФАПів, 2-х амбулаторій та 26-ти будинків культури та сільських клубів.

До середини жовтня планується виконати капремонт 66 тис квадратних метрів покрівель житлових будинків, дитячих садів, шкіл, лікарень.

До кінця року планується придбати 30 автомобілів швидкої медичної допомоги і 16 пересувних діагностичних лабораторій. У даний час активно освоюються кошти на ремонт і реконструкцію доріг комунальної власності загальною площею понад 200 тис квадратних метрів, а також під'їзних шляхів до 15-ти шкіл і 18-ти дитячих садків у Сімферополі.

Міністр економічного розвитку і торгівлі АРК зазначила, що у цілому в поточному році близько 40% всіх коштів спрямовано в сільські регіони, тоді як в 2011 році - 18%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: