Україні дадуть ще один кредит на сотню мільйонів

Понеділок, 24 вересня 2012, 19:41

Чорноморський банк торгівлі і розвитку (ЧБТР) планує надати Україні позику в розмірі до 100 млн доларів на реалізацію низки проектів.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко за підсумками переговорів з президентом ЧБТР Андрієм Кондаковим, передає "УНІАН".

"Ми домовилися, що відкриватимемо ряд нових напрямів, які залучатимуть банківське кредитування. Ми цілком можемо говорити про те, що додатково Україна найближчим часом може одержати кредитні ресурси на суму до 100 мільйонів доларів", - заявив Порошенко.

Він уточнив, що йдеться про фінансування проектів з "зеленої" енергетики, агропромислового комплексу, а також інфраструктурних проектів.

Реклама:

Нагадаємо, Чорноморський банк торгівлі і розвитку засновано 11 державами: Албанією (з часткою 2%), Вірменією (1%), Азербайджаном (5%), Болгарією (13,5%), Грецією (16,5%), Грузією (0,5%), Молдовою (1%), Росією (16,5%), Румунією (14%), Туреччиною (16,5%) і Україною (13,5%).

Головний офіс банку розташовано у місті Салоніки (Греція).

Як повідомлялося, Порошенко також заявив, що Мінекономрозвитку розраховує у 2013 році залучити кредит Світового банку в обсязі від 750 млн - до 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: