"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ЄС побачили шлях до виходу з кризи. Відео

Понеділок, 24 вересня 2012, 13:47

Європа перебуває на шляху виходу з кризи.

Про це заявив голова Європейської ради Герман ван Ромпей у відеозверненні на своєму сайті.

За його словами, Євросоюз не може дозволити собі послабити початі реформи.

"Я бачу тенденцію до втрати відчуття терміновості як щодо короткострокової, так і довгострокової політики стосовно євро. Цього не повинно трапитися", - застеріг європейський чиновник.

Реклама:

"Поки 25 мільйонів людей шукають роботу, і поки ми ще не повністю стабілізували євро, ми не можемо сидіти склавши руки", - сказав Ромпей.

Голова Євроради також зазначив, що хоч Європа і перебуває на шляху виходу з кризи і можна побачити перші результати роботи ЄС, на цьому шляху все ще залишається багато роботи.

"Ми повинні продовжувати реформи, робити їх більш дієздатними, простішими, створювати нові робочі місця. Це дозволить забезпечити працевлаштування і зростання в майбутньому", - впевнений Ромпей.

Особливу увагу чиновник звернув на значення євро.

"Ми повинні вирішити важке питання, пов’язане з євро. Євро приніс нам багато хорошого, але в кризу виявилося, що в цьому питанні відсутній ключовий елемент. Тому майбутня зустріч європейських лідерів буде вирішальною. Ми обговоримо дуже детальний план економічної і монетарної єдності. Це те, що слід було зробити вже давно. Ми повинні це виправити і будемо проводити широкі консультації", – заявив голова Європейської ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: