Бізнес розповів, як не виводити гроші в офшори

Неділя, 23 вересня 2012, 11:54

Дерегуляція, звуження повноважень контролюючих органів, реформа судової системи, посилення захисту права власності - всі ці заходи можуть поступово дестимулювати бізнес виводити прибуток за кордон і недоплачувати податки.

Таку думку озвучив керівник податково-юридичної практики Ernst&Young, глава податкового комітету Європейської Бізнес Асоціації Володимир Котенко, повідомляє ZN.UA.

"Без цих заходів ніякі податкові пільги або податкові "батоги" не змусять бізнес відволіктися від трансфертного ціноутворення", - підкреслив фахівець.

Котенко уточнив, що бізнес виводить свої кошти в ті іноземні юрисдикції, де може почувати себе більш вільно.

Реклама:

Як відомо, віце-прем'єр Сергій Тігіпко запевняв, що Кіпр цікавий українським бізнесменам не тому, що там нульові податки, а тому, що "там працює англійське право", яке створює "більш надійні умови щодо захисту власності".

Як відомо, зараз Державна податкова служба та бізнес-експерти розробляють законопроект, що стосується питань трансфертного ціноутворення, прийняття якого має припинити практику мінімізації податків за допомогою офшорів, і питаннями перенесення збитків підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: