Кредитори Греції зупинили переговори з країною

Субота, 22 вересня 2012, 11:59

"Трійка" міжнародних кредиторів Греції - Єврокомісія, Європейський центробанк і МВФ - бере паузу в дискусії з владою країни в обговоренні програми оздоровлення грецької економіки.

В офіційному комюніке "трійки", поширеному в Брюсселі ввечері 21 вересня, зазначається, що місія "сподівається повернутися в Афіни приблизно через тиждень", передає "Інтерфакс".

Протягом цього періоду деякі експерти місії залишаться в Афінах для надання допомоги владі у подальшій технічній роботі, в той час як контакти з урядом будуть продовжуватися з штаб-квартир відповідних організацій.

"У місії відбулися продуктивні дискусії з владою з початку вересня, і протягом цього періоду був досягнутий хороший прогрес. Місія чекає продовження цих дискусій незабаром в Афінах з метою досягнення угоди по пакету економічних заходів, які забезпечать базис для успішного завершення цього обговорення", - наголошується в документі переговірників.

Реклама:

Як повідомлялося, в Греції проходять страйки працівників метрополітену та трамвайних парків, персоналу готелів, фармацевтів, лікарів, суддів і викладачів ряду вузів.

Всі вони протестують проти скорочень зарплат в рамках угод з міжнародними кредиторами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!