"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія хоче забрати у Міноборони України два літака

Субота, 22 вересня 2012, 11:19

Міноборони Росії зацікавлено в придбанні 2 літаків Ан-70, що виготовляються держпідприємством "Антонов" (Київ) для Міноборони України.

Про це на прес-конференції повідомив президент-генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа, передають "Українські новини".

"Щодо Ан-70 у нас є контракт із Міноборони (України) на 2 літаки, ми поки за ним працюємо. Фінансування, на жаль, щодо нього поки незначне, а як буде далі... Росія звернулася із проханням ці літаки їм віддати, зараз ведуться переговори. Я буквально вам скажу, що в нас сьогодні представництво, делегація Міноборони Росії, де ми ведемо переговори", - сказав він.

Ківа підкреслив, що попередні переговори йдуть із ДП "Антонов", у той же час власником цих літаків є Міноборони України, що і буде приймати рішення.

Реклама:

При цьому він вважає, що остаточно це питання буде вирішено на урядовому рівні.

"За ступенем їх готовності: зроблено один фюзеляж перший, другий - носову частину зроблено, крила також у Ташкенті було зроблено, ми зараз ведемо переговори з їх закупівлі. А все інше необхідно робити, монтувати", - додав він.

Ківа повідомив, що закінчення будівництва цих літаків планується до середини 2014 року.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Мінфіну забезпечити фінансування проекту з виробництва військово-транспортних літаків Ан-70.

Міноборони має намір прийняти на озброєння 2 літаки Ан-70 в 2014 році.

У березні Україна й Росія затвердили схему кооперації з виробництва літаків Ан-70.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!