JP Morgan попалася на махінаціях з електроенергією

П'ятниця, 21 вересня 2012, 19:06

Федеральна комісія з регулювання енергетичного ринку США збирається призупинити дію ліцензії JP Morgan на продаж електроенергії за ринковими цінами.

Регулятори звинувачують фінансову компанію в махінаціях на ринку електроенергії, передають Вести.ru.

На думку чиновників, JP Morgan навмисно вводила їх в оману щодо своєї цінової політики на американському ринку електроенергії.

До такого висновку комісія прийшла після тривалого розслідування звинувачень компанії в махінаціях з цінами на ринку електрики в Каліфорнії і Середньому Заході.

Реклама:

Регулятори вважають, що компанія порушила норми Федерального закону про електроенергетику. Зокрема, влада вважає, що компанія JP Morgan Ventures Energy Corp в чотирьох окремих випадках за останні 11 місяців навмисно надавала перекручену інформацію і приховувала деталі угод від властей і електромережевого оператора Каліфорнії.

Якщо компанію позбавлять права продажу електроенергії за ринковими цінами, вона зможе продавати її тільки по собівартості.

У відповідь на звинувачення властей в JP Morgan заявили, що здійснили ненавмисну помилку в зазначенні ряду фактів в паперах, пов'язаних із конкретними угодами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: