У 2014 році в Україну піде "реверсний" газ з Європи - єврокомісар

П'ятниця, 21 вересня 2012, 18:41

Реверсні поставки газу з Європи в Україну можливі до середини 2014 року.

Про це заявив європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер в інтерв'ю українським журналістам в Брюсселі, після закінчення зустрічі з міністром енергетики і вугільної промисловості України Юрієм Бойком, передає "Інтерфакс-Україна".

"Дійсно, на кордоні між Україною та Європейським союзом - Словаччиною - є технічні можливості для реверсних поставок газу. Нам потрібно деякий час (для технічного рішення поставок), але ми думаємо, що реверсні поставки можуть бути готові до середини 2014 року", - сказав єврокомісар.

Разом з тим, він нагадав, що для газового ринку Європейського союзу, так само як і для України, Росія залишається "найважливішим партнером".

Реклама:

"І в наших інтересах продовжувати це партнерство. Але наш внутрішній ринок і наша енергетична політика говорять про необхідність диверсифікації ринку газу. Це означає - диверсифікації шляхів поставок і ресурсів. Реверсні поставки - ключовий ресурс загального європейського газового ринку", - підкреслив він.

У свою чергу, міністр Бойко додав, що "основне питання, яке розглядалося (в ході переговорів), - це питання інвестицій і фінансування в енергетичну галузь України".

"Наші проекти, хоч і важко, але просуваються вперед", - підсумував Бойко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: