Присяжнюк обіцяє селянам чергові дотації

П'ятниця, 21 вересня 2012, 17:39

Селяни зможуть отримати від держави спецдотацію у розмірі 2,5 гривні за кілограм великовагової худоби, продаючи її на м’ясопереробні підприємства.

Про це повідомив аграрний міністр Микола Присяжнюк, йдеться у повідомленні відомства.

"Наразі ми завершуємо узгодження з іншими міністерствами постанови щодо компенсації у розмірі 2,5 гривні на кілограм за здачу одноосібниками великовагової худоби. Це дасть змогу подолати негативні тенденції зменшення поголів’я та обсягів виробництва яловичини, запобігти вирізанню маловагового молодняка та сприятиме збільшенню його надходження на промислову переробку", - сказав міністр.

Зі слів Міністра, така додаткова доплата селянам за реалізацію великовагової худоби є логічним продовження програми з виплати бюджетної дотації за утримання та збереження молодняка ВРХ.

Реклама:

Міністр підкреслив, що таким чином держава врахувала інтереси сільгоспвиробника, якому надходять додаткові кошти, та переробного підприємства, що приймає худобу по своїй ціні.

Як повідомлялося, селяни, які постраждали тричі в 2012 році - від посухи восени, сильних морозів взимку і спеки цього літа, вважають за краще не користуватися державними дотаціями, як би важко їм не доводилося.

Прем`єр-міністр Микола Азаров раніше заявляв, що з передбачених держбюджетом коштів у розмірі 300 млн гривень АПК претендує лише на 26 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!