Київрада продала землі на сотні мільйонів Порошенку і Герезі

П'ятниця, 21 вересня 2012, 16:55

Київ не в змозі виконати бюджет цього року, адже профінансувати заплановані видатки вдасться на 87%.

Про це заявив заступник голови міської адміністрації Руслан Крамаренко, пише Forbes.

Увечері, 20 вересня, Київська міська рада ухвалила рішення про продаж трьох земельних ділянок у центрі столиці загальною площею 8,3359 га за 197,352 млн гривень.

Таких великих продажів не було з часів колишнього мера Леоніда Черновецького.

Реклама:

Найбільшу з ділянок - 8,1885 га по вул. Жилянській, 107 та Петлюри, 32 у Шевченківському районі - продали за 190,123 млн гривень заводу "Ленінська кузня", що належить Петру Порошенку, для будівництва, експлуатації та обслуговування виставково-торговельно-розважального центру з паркінгом.

Крім того, Київська міська рада передала ТОВ "Епіцентр К" дві заарештовані земельні ділянки загальною площею 4,761 га на перетині проспекту Григоренко та вулиці Гмирі у Дарницькому районі: 1,95 га - в оренду на 5 років, а 2,811 га - в оренду на 25 років.

За даними депутата Київради від фракції УДАР Людмили Закревської, будь-які дії з цими ділянками заборонені судом.

Хоча вона пред'явила колегам копію судового рішення, депутати все ж схвалили передачу землі.

На першій ділянці "Епіцентр К" має намір облаштувати в'їзди в діючий гіпермаркет "Епіцентр" і зелену зону загального користування.

Друга ділянка передається компанії під забудову.

Власниками компанії "Епіцентру К" вважаються Олександр та Галина Герега, обрана в квітні цього року секретарем Київради.

Також Київрада передала ТОВ "Астеріс" під забудову, в оренду на 25 років за 7,2 млн грн в рік, земельна ділянка площею 1,08 га по вулиці Щекавицькій, 46 у Подільському районі.

Будувати будуть адміністративно-готельно-житловий комплекс з магазинами, підземними та наземними паркінгами.

Майданчик очистять від старих нежитлових будівель.

За словами депутата Київради, голови комісії з питань культури та туризму Олександра Бригинця (фракція Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина), дана територія входить до складу державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Нагадаємо, нещодавно голова КМДА Олександр Попов заявив, що Київ встигне до листопада зібрати 250 млн доларів на погашення зовнішньої позики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: