"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хорошковський запевняє, що з бюджетом впораються за три тижні

П'ятниця, 21 вересня 2012, 15:57

Уряд за 2-3 тижні повторно подасть до Верховної ради допрацьований проект держбюджету-2013, який 15 вересня повернув уряду на доопрацювання спікер парламенту Володимир Литвин.

Про це заявив в Краматорську Донецької області на брифінгу перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, передає УНІАН.

Він нагадав, що на Верховна рада ухвалила рішення працювати один раз на тиждень у пленарному режимі до завершення виборчої кампанії.

"Відповідно, та кількість нормативних і законодавчих актів, які їй необхідно прийняти, на мій погляд, не дозволяє якісно розглядати бюджет", - сказав перший віце-прем'єр.

Реклама:

"З точки зору підготовки (нового проекту бюджету) – це два, максимум три тижні, а ухвалення бюджету вже не від нас залежить", - сказав Хорошковський.

Відповідаючи на запитання про те, які економічні параметри буде закладено в новому проекті бюджету, Хорошковський сказав, що про це поки говорити передчасно, проте все буде враховано, щоб бюджет був збалансованим.

"Ви ж самі знаєте, що нам Верховна рада повернула цей документ. Тому зараз є сенс нам його допрацювати й уже, безумовно, направити не лише ті макроекономічні показники, які вказані в бюджеті, починаючи з номінального й реального ВВП. Безумовно, нам необхідно додати й розрахунковий курс долара, й розрахункову величину вартості газу, й це, безумовно, вплине на всю економіку", - пояснив Хорошковський.

Нагадаємо, уряд на своєму засіданні 12 вересня 2012 року схвалив проект закону "Про держбюджет на 2013 рік", внесений на розгляд Міністерством фінансів.

Як повідомлялося, нещодавно Хорошковський звернувся від імені уряду до конституційної асамблеї з ініціативою внесення змін до конституції в частині розширення функцій Рахункової палати в питанні контролю за надходженням коштів до держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: