Ахметов хоче захопити порти

П'ятниця, 21 вересня 2012, 14:47

Група СКМ олігарха Ріната Ахметова зацікавлена у придбанні Маріупольського морського торгового порту і порту "Південний".

Про це в інтерв'ю "Коментарям" повідомив гендиректор СКМ Олег Попов.

"Я не знаю, чи буде приватизація, або концесія, або оренда. Але я точно знаю, що нам цікавий Маріупольський порт, тому що, за великим рахунком, все завантаження Маріупольського порту – це наші вантажі, і ми хочемо контролювати, природно, цей ланцюжок. Другий об'єкт – порт "Південний", – сказав він.

Коментуючи інвестиції СКМ у розвиток порту "Південний", Попов відзначив, що "акваторія порту "Південний" – це найефективніша акваторія в Україні, де можна побудувати термінали".

Реклама:

"Ми купили там дві ділянки землі, які прилягають до порту ("Південного"). Тепер ми робимо там проект і перебуваємо на стадії узгодження його умов з портом", – сказав він.

Крім того, гендиректор СКМ спростував інформацію про отримання контролю над ПП "Укртрансконтейнер" (контейнерний термінал "Іллічівськ").

"Можу це спростувати, інформація недостовірна", – сказав він.

Нагадаємо, Попов також розповів, що СКМ хоче купити завод у Європі та відкрити офіс в Лондоні.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури пропонує передавати порти в концесію "для їх розвитку та залучення інвесторів".

27 червня 2012 набув чинності закон "Про морські порти", який передбачає концесію та інші схеми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: