Хорошковський хоче надати Рахунковій палаті нові повноваження

П'ятниця, 21 вересня 2012, 12:47

Кабмін ініціює внесення змін до конституції в частині розширення функцій Рахункової палати в питанні контролю за надходженням коштів до держбюджету.

Про це розповіла на брифінгу перед засіданням конституційної асамблеї її секретар Марина Ставнійчук, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Ставнійчук зазначила, що до конституційної асамблеї звернувся від імені уряду перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський з проханням розглянути зміни до ст. 98 конституції.

"Фактично сьогодні йдеться про виконання зобов'язань України в частині боротьби з корупцією, в частині створення належного фінансового контролю, перш за все парламентського, не тільки за використанням, але і за надходженням коштів до державного бюджету", - зазначила вона.

Реклама:

Ставнійчук підкреслила, що формування бюджету - це цілісний процес, тому важливо, щоб парламентський контроль був не лише за використанням коштів, але й за їх надходженням.

Згідно зі статтею 98 конституції, контроль за використанням коштів держбюджету від імені Верховної ради здійснює Рахункова палата.

Нагадаємо, уряд на своєму засіданні 12 вересня 2012 року схвалив проект закону "Про держбюджет на 2013 рік", внесений на розгляд Міністерством фінансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: