"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тарифи залишать "Укрзалізницю" без мільярдів

Четвер, 20 вересня 2012, 17:09

У поточному році Укрзалізниця недоотримає більше 2 млрд гривень, а держбюджет недорахується 735 млн гривень податкових платежів.

Про це заявив начальник Головного комерційного управління "Укрзалізниці" Юрій Меркулов, повідомляє офіційний сайт компанії.

Як зазначається у повідомленні, такий дефіцит коштів утворився внаслідок відсутності індексації тарифів на  вантажні перевезення у 2012 році.

"Штучне утримання тарифів впродовж років вносить значну галузеву диспропорцію у розподілі фінансового ресурсу, адже Укрзалізниця за рахунок власних коштів і ресурсів  дотує інші галузі економіки", – заявив Меркулов.

Реклама:

За його словами, з 2008 по 2011 рік тарифи на вантажні перевезення вагонами "Укрзалізниці" не підвищувалися, а на деякі види вантажів навіть знижувалися – держава таким чином підтримувала рентабельність інших галузей економіки під час кризи.

"Наразі стоїть питання про необхідність ресурсів для забезпечення підтримки належного стану залізничної інфраструктури, її модернізації,  рухомого складу, без яких неможливий розвиток економіки та соціальної сфери нашої держави. Неможливо з одного боку вимагати забезпечення зростаючих потреб економіки і населення України, а з іншого – утримувати тарифи на рівні "нижче виживання" при відсутності державних інвестицій у залізничну галузь", – наголосив начальник.

Нагадаємо, 19 вересня, в ході виставки Колесніков зазначив, щоУкраїні необхідно закупити 100-120 потягів далекого прямування і 300-350 електричок.

Проте міністр заявив, що коштів на оновлення залізничного пасажирського рухомого складу немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!