"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банки не влаштовує новий "платіжний" закон

Четвер, 20 вересня 2012, 13:25

Банки будуть домагатися внесення коректив до закону про функціонування платіжних систем.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на Українську міжбанківську асоціацію членів платіжних систем.

"Банки будуть домагатися уточнення і доповнення платіжного законодавства після закінчення виборчої кампанії за наступними напрямками: врегулювання питання "легалізації" технічних "овердрафтів" за платіжними картами в іноземній і нацвалюті; зняття заборони на використання валютних карт українців на території країни", - вказується в прес-релізі асоціації.

Крім того, згідно з повідомленням, банки будуть виступати за доповнення кодексу про адміністративні правопорушення нормою, яка на практиці реалізує контрольну функцію податкової служби з контролю за встановленням POS-терміналів.

Реклама:

Також, відповідно до прес-релізу, банки будуть домагатися прискорення вирішення Нацбанком двох ключових питань, не врегульованих новим законом: ПДВ і платежів за послуги, надані платіжними системами учасникам ринку, а також легалізації PIN-кодів та одноразових паролів до систем електронного банківського обслуговування, які не є електронними цифровими підписами, для ідентифікації клієнтів.

Нагадаємо, що 18 вересня, Верховна рада підтримала проект закону щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків. Згідно з документом, випуск електронних грошей може здійснювати виключно банк.

Контроль за готівковими розрахунками з використанням електронних платіжних засобів буде здійснювати Державна податкова служба.

Крім того, парламент надав Нацбанку повноваження встановлювати максимальні ліміти готівкових платежів при розрахунках за товари і послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!