Держава перешкоджає розвитку економіки - Порошенко

Четвер, 20 вересня 2012, 10:09

Держава не може підмінити бізнес у розвитку економіки, а може або перешкоджати, чим воно часто займається, або підтримувати.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Держава не може підмінити приватний бізнес у розвитку економіки. Бізнес робить це ефективніше і правильніше. Держава може або перешкоджати, чим воно часто займається, або підтримувати", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що не підтримує заходи щодо стимулювання виробництва виключно заходами державного субсидування або інвестування.

Реклама:

Міністр сказав, що говорячи про держпідтримку, має на увазі функціонування експортного агентства, яке буде страхувати українського експортера при виході на ринки третіх країн.

"Є інший приклад: у Білорусі державне лізингове агентство викуповує продукцію машинобудування та надає послуги лізингу на зовнішніх ринках. Це дозволило їм наростити експорт. Це далеко не повний перелік форм підтримки виробників, які я хочу впровадити", - підкреслив Порошенко.

За його словами, там, де в рамках СОТ Україна може захистити свій ринок, будуть використані "механізми перешкоджання ввезення непотребу, який поставляється за безцінь і шкодить екології країни".

"Наприклад, через неякісну сільськогосподарської техніки відбувається втрата до 30% врожаю. Якщо ти завозиш 8-річну техніку, то від неї користі не буде - вона псує землю. Ми проводимо консультації з Мінагрополітики і незабаром представимо нашу спільну позицію", - зазначив Порошенко.

За його словами, зі свого боку Мінекономрозвитку пропонує підвищення ввізних ставок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!