Ціни на перельоти підвищуються

Середа, 19 вересня 2012, 11:02

Ціни на авіаквитки підвищуються під впливом зростання вартості пального.

Як пише "Комерсант-Україна", 18 вересня Lufthansa підвищила ціни для пасажирів дальньомагістральних рейсів через збільшення собівартості перельоту.

Ціни на квитки економ-класу в Африку, Азію, Південну Америку й на Близький Схід в обидва боки зростуть на 20 євро, бізнес-клас подорожчає на 60 євро, перший клас – на 100-150 євро. Польоти Lufthansa у США стануть дорожчими на 30 євро в економ-класі, на 60 євро у бізнес-класі й на 150 євро в першому класі.

Найближчим часом піднімуть ціни також Austrian Airlines і Swiss Air (входять у групу Lufthansa). 

Реклама:

У Lufthansa пояснюють, що підвищили ціни через зростання витрат, пов’язаних, у тому числі, з подорожчанням палива. З січня до березня авіакомпанія на 20% збільшила витрати на авіагас. За підсумками I кварталу операційні збитки Lufthansa зросли в 2 рази, до 381 млн євро. 

Директор із комунікацій Lufthansa у Європі Мартін Рікен повідомив газеті, що українських пасажирів подорожчання торкнеться лише на транзитних рейсах через Німеччину (Франкфурт або Мюнхен) на дальньомагістральних маршрутах. Наприклад, на рейсі Київ - Франкфурт - Нью-Йорк.

Він відмовився розкрити дані про пасажиропотік із України: "Можу тільки відзначити, що напрямок із Києва до США через Німеччину дуже популярний".

Так, на транзитному маршруті Київ - Мюнхен - Нью-Йорк частка Lufthansa у серпні склала 1,9% (дані MIDT). А в загальному обсязі міжнародних авіаперевезень із України польоти в Німеччину за підсумками 2011 року займали, за даними Державіаслужби, 10%. 

Українські авіакомпанії поки не заявляють про підвищення цін.

"Найближчим часом ми не плануємо збільшення вартості квитків, пов'язаного з коливаннями цін на паливо", - зазначила прес-секретар "Міжнародних авіаліній України" Євгенія Сацька. 

Серед європейських перевізників про перегляд вартості авіаквитків на ближньомагістральні рейси повідомили у фінській Finnair. У Air-France-Klm, Alitalia і SAS на запит про ціни не відповіли.

Дорожчають квитки й на північноамериканському континенті. Компанія Southwest підвищила тарифи "туди-назад" на 10% (близько $10). Delta Air Lines, Virgin America і United Airlines заявили про ще більш масштабне підвищення вартості квитків, причому на більшості внутрішніх маршрутів США.

Із азіатських перевізників про підвищення цін на квитки вже заговорили Cathay Pacific і гонконгська Dragonair. Компанії мають намір підвищити розмір паливного збору на 8,7%, до $135,5 на рейсах із Гонконгу в напрямку Північної Америки, Європи, Близького Сходу, включаючи стикувальні рейси в Банкоку й Сінгапурі.

Філіппінський перевізник Cebu Air планує стягувати паливний збір у розмірі $30-35 з пасажирів, що направляються в Малайзію і Таїланд.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!