"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати "підправили" закон про вклади

Вівторок, 18 вересня 2012, 18:29

Верховна рада схвалила проект поправок до закону про систему гарантування вкладів.

За відповідний законопроект проголосували 256 народних депутатів при необхідному мінімумі для ухвалення рішення в 226 голосів, повідомляє офіційний сайт парламенту.

Відповідно до закону, адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб може змінювати розмір максимального відшкодування, але не уточнюється, в яку саме сторону.

Крім того, законом передбачається встановлення мінімальної суми граничного розміру гарантованої суми відшкодування вкладникам за їх вкладами у розмірі не менше 150 тис гривень.

Реклама:

Також, закон надає можливості Фонду протягом тимчасової адміністрації неплатоспроможного банку здійснювати оплату витрат такого банку, пов’язаних із здійсненням оперативної діяльності та проведенням заходів, необхідних для його виведення з ринку, за умови недостатності коштів у банку для оплати таких витрат.

У новій редакції закону про систему гарантування вкладів також пропонується розширити підстави, за якими припиняються повноваження членів адміністративної ради Фонду та встановити заборону працівникам Фонду розголошувати інформацію, що становить інформацію з обмеженим доступом як в період роботи у Фонді, так і після припинення трудових відносин з ним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: