Банки відмовляються кредитувати іпотеку Януковича

Вівторок, 18 вересня 2012, 16:31

Сьогодні тільки два державні банки активно беруть участь у програмі держіпотеки - Ощадбанк та Укргазбанк.

Про це повідомив заступник директора департаменту Мінрегіонбуду Володимир Височин в ході круглого столу, який проходив в агентстві "ЛігаБізнесІнформ".

За його словами, до кінця року передбачено видати кредитів на 1 млрд гривень, але на сьогодні українцям видано іпотечних кредитів на суму близько 100 млн гривень.

Крім того, він зазначив, що реалізація програми державної іпотеки не пішла за запланованим сценарієм.

Реклама:

"Не відповідає заявленим планам і ситуація з видачею кредитів по Держіпотеці. На сьогоднішній день українцям видано іпотечних кредитів на суму близько 100 млн гривень. Державою же передбачено до кінця року видати кредитів на 1 млрд гривень. "Це покаже кінець року, але 1 млрд грнівен справді велика сума. Я так думаю, що ми можемо її не досягти", - говорить Володимир Височин.

"Практична реалізація програми це більш складний процес, ніж її розробка. Необхідно врахувати інтереси всіх учасників програми: банків, забудовників і покупців квартир", - говорить експерт.

"У разі, якщо до кінця року не вдасться реалізувати всі гроші, виділені на програму державної іпотеки, перерозподіл цих коштів на інші програми також розглядається", - пише видання посилаючись на слова Височина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: