"Воля": деякі учасники ринку можуть піти через Нацраду

Вівторок, 18 вересня 2012, 10:15

Розширення універсальної програмної послуги призведе до відходу з ринку частини гравців.

Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" заявив президент компанії "Воля" Сергій Бойко.

Нацрада пішла на певні поступки, давши компаніям термін на переозброєння мереж до кінця року.

"Якби таке рішення ухвалили в 2006 році після підписання Україною угоди про перехід на цифрове телебачення, воно спричинило б за собою розвиток ринку. Усім компаніям довелося б інвестувати в розширення своїх технічних можливостей. Але зараз, в умовах кризи, здійснювати такі інвестиції практично неможливо , тому розширення УПУ призведе до відходу з ринку частини гравців", - повідомив Бойко.

Реклама:

За його словами, регулятор розуміє, що змінити роботу операторів в масштабах всієї країни в короткий термін неможливо. Однак і цієї відстрочки багатьом компаніям буде недостатньо.

"Ми планували перейти на цифрове мовлення до 2015 року. В Києві ми дійсно готові до розширення УПУ краще, ніж інші оператори. Але в цілому з 20 міст, де працює "Воля", в чотирьох і раніше використовується аналогова технологія, а в решті необхідні подальші інвестиції на загальну суму в декілька мільйонів гривень", - пише видання, посилаючись на слова президента компанії.

"Для нас рішення Нацради - така ж головний біль, як і для інших гравців. У 2010 році стало зрозуміло, що цифрових ефірних каналів буде 32. Так що можу тільки порадити конкурентам відслідковувати зміни в законодавстві, а не будувати конспірологічні теорії" - сказав Бойко відповідаючи на запитання про рішення Нацради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: