"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США вимагають від Швейцарії розкриття банківської таємниці

Понеділок, 17 вересня 2012, 19:19

Влада США отримає електронне листування Credit Suisse з клієнтами із США.

Про це йдеться в листі начальника підрозділу з обслуговування багатих клієнтів Credit Suisse Ганса Ульріха Майстера, яке отримали співробітники банку, передають "Ведомости" з посиланням на Bloomberg.

Дані про конкретних клієнтів були видалені з документів, але в них можуть міститися імена співробітників банку, йдеться в листі Майстера.

Представник Credit Suisse підтвердив Bloomberg зміст листа.

Реклама:

Credit Suisse співпрацює з владою США, щоб уникнути кримінального переслідування за звинуваченнями у допомозі багатим американцям в ухилянні від податків.

США ведуть розслідування відносно 11 банків, і в квітні швейцарський уряд дозволив їм передати інформацію, яку запитували міністерство юстиції США і Комісія з цінних паперів і бірж (SEC).

П'ять швейцарських банків, включаючи Credit Suisse, передали владі США інформацію про те, як в останні 10 років був влаштований їхній бізнес з обслуговування клієнтів із США.

У документах були згадані імена кількох тисяч співробітників, що викликало велике невдоволення і позови до Credit Suisse - співробітники звинувачували банк у порушенні закону про недоторканність особистих даних.

Credit Susse займає після UBS друге місце за активами серед швейцарських банків.

Як відомо, завдяки закону про банківську таємницю Швейцарія створила фінансовий центр з 2 трлн доларів активів (дані Reuters), але через претензії США і деяких європейських країн в останні роки швейцарські банки зіткнулися з відтоком клієнтських коштів.

З 2009 року Credit Suisse зафіксував чистий відтік у розмірі 30 млрд франків (31,98 млрд доларів), повідомляє Reuters з посиланням на фінансового директора банку Девіда Матерса.

Крім США, розкриття банківської таємниці від Швейцарії вимагають Німеччина, Великобританія і ще низка країн, включаючи Росію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: