"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новий закон ускладнить "життя" депозитаріїв

Понеділок, 17 вересня 2012, 12:01

Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв направила у Верховну раду свої рекомендації по ряду норм в законі "Про депозитарну систему України".

Про це пише видання "Дело".

Асоціація просить парламентарів переглянути норму, згідно з якою депозитарна діяльність буде поділена на три види (депозитарна діяльність депозитарної установи, діяльність по зберіганню активів пенсійних фондів).

Такий поділ, як вважають ПАРД, потягне за собою необхідність отримання додаткових ліцензій.

Реклама:

Ще одне зауваження по тексту закону - зміна назви виду профдіяльності з "депозитарної діяльності зберігача цінних паперів" на "депозитарну діяльність депозитарної установи".

"Асоціація також просить врегулювати в законі ситуацію із здійсненням біржових і позабіржових операцій на умовах" поставка цінних паперів проти платежу", - пише видання.

Відповідно до закону, Центральний депозитарій завершує такі угоди в своїй системі тільки після отримання відповідної інформації від депозитарних установ про переведення прав на цінні папери. Однак якщо, депозитарії не нададуть цю інформацію, то це загрожує блокуванням біржових торгів з даними паперами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: