Перестрахування пішло на спад

Понеділок, 17 вересня 2012, 09:57

За I півріччя обсяги перестрахування впали в 5,7 рази.

Як повідомляє видання "Комерсант-Україна", трапилося це в основному через подорожчання послуг перестрахування і відсутність довіри між страховиками.

Страховий ринок в I півріччі зміг вирости по чистим премій відразу на 17,95% - до 8,98 млрд гривень, підрахували в Нацкомфінпослуг. Проте в цілому ринок продемонстрував падіння.

"Обсяг валових страхових премій - з урахуванням премій, переданих у перестрахування, - склав 9,58 млрд гривень, що на 13,2% менше, ніж у минулому році (11,04 млрд гривень)", - пише видання, посилаючись на агентство "Інтерфакс-Україна".

Реклама:

Причиною зростання чистих премій стало зниження обсягів перестрахування. За січень-червень компанії передали перестрахувальникам в три рази менше коштів, ніж рік тому, - 1,34 млрд гривень в цьому році проти 4,01 млрд гривень.

Обсяг ризиків, переданих перестраховикам-резидентам, зменшився в 5,68 рази - до 604,2 млн гривень. Премії нерезидентам, незважаючи на необхідність проходження складної процедури реєстрації договорів перестрахування, у I півріччі виросли на 25,2% - до 731,9 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: