"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хорошковський пропонує взаємне скасування утилізаційного збору

Неділя, 16 вересня 2012, 13:24

Взаємне скасування утилізаційного збору на імпорт автомобілів Україною і Росією було б найкращим варіантом для обох сторін, вважає перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.

"Що між нашими країнами утилізаційного збору взагалі не існувало - це для наших країн найкращий варіант, і ми будемо намагатися його представляти нашим партнерам", - сказав він журналістам в кулуарах 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми в переговорному процесі", - додав В.Хорошковський у відповідь на питання про реакцію російської сторони на таку ініціативу Києва.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 12 вересня оприлюднив постанову про введення утилізаційного збору на російські автомобілі і автобуси, граничні ставки якого практично адекватні введеним з 1 вересня в Росії.

Реклама:

Згідно з ним, юридичні та фізичні особи, які імпортують для вільного обігу транспортні засоби та кузови для них походженням з РФ, зобов'язані самостійно забезпечити подальшу заготівлю та утилізацію відходів або укласти відповідний договір з відповідними підприємствами з урахуванням затверджених урядом граничних цін.

На думку автоімпортерів, таке рішення України не зачіпає інтереси імпортерів з інших країн і є оптимальним, оскільки інакше могли б бути санкції з боку СОТ.

У той же час автовиробники України вважають рішення Кабінету міністрів поспішним і погано підготовленим, що дозволить російським імпортерам фактично уникнути сплати збору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: