"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Бойка розповіли, куди підуть китайські мільярди

Субота, 15 вересня 2012, 12:10

Кредит Держбанку розвитку Китаю на 3,656 млрд доларів, який "Нафтогаз" хоче залучити для реалізації проектів з заміщення газу вугіллям, дозволить Україні скоротити споживання газу більш ніж на 3 млрд кубометрів.

Про це виданню ZN.UA повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

В Міненерговугілля у відповідь на запит повідомили, що гроші підуть на реалізацію п'яти інноваційних проектів.

"На цей час планується реалізувати проект заміщення споживання газу вітчизняним вугіллям, складовими якого є будівництво чотирьох заводів газифікації кам’яного і бурого вугілля, а також реконструкція ДП "Сєверодонецька ТЕЦ", що передбачатиме її переобладнання на використання водовугільного палива", - йдеться в коментарі міністерства.

Реклама:

Будівництво заводів газифікації передбачається в Донецькій, Луганській (кам'яне вугілля) та Кіровоградській (буре вугілля) областях.

У Кабміні пояснили вибір технологій саме Китайської Народної Республіки тим, що КНР зараз "є світовим лідером з впровадження технологій водовугільного палива та газифікації вугілля".

"В Україні такі технології на сьогоднішній день в промислових масштабах не застосовуються", - йдеться в коментарі.

"Економічний ефект підраховано, базуючись на показниках заміщення споживання газу в обсязі понад 3 млрд кубометрів після реалізації проекту та на розрахункових показниках собівартості виробництва водовугільного палива, синтез-газу та синтетичного природного газу", - повідомили у Міненерговугілля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: