Європа хоче російський газ за єдиною ціною

П'ятниця, 14 вересня 2012, 17:27

Інтеграція на європейських енергетичних ринках у середньостроковій перспективі має привести до встановлення єдиної ціни на російський газ для всіх споживачів.

Про це заявив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, передает ВВС.

"У середньостроковій перспективі мета більшої інтеграції ринків Євросоюзу означає єдиний розвиток ціни на газ на всіх ринках. Я гадаю, що потреба у цьому є. У одних країнах Євросоюзу ціна на газ не може бути на 30% меншою, аніж в інших країнах блоку", - заявив єврокомісар, коментуючи питання про жорстку реакцію російського президента на початок антимонопольного розслідування діяльності "Газпрому".

При цьому Гюнтер Еттінгер закликав країни-члени ЄС до більшої консолідації у проведенні своєї енергетичної політики.

Реклама:

"Російські партнери розуміють наші правила, але не сприймають їх повністю. Це інша культура. Тому нам потрібна більш консолідована зовнішня енергетична політика", - сказав Еттінгер.

Як повідомлялося,14 вересня видання The Economist написало, що "Газпром" недооцінив рішучість Єврокомісії у боротьбі за лібералізацію газового ринку.

"4 вересня комісія почала антимонопольне розслідування за трьома звинуваченнями. Всі вони є потенційно смертельними для бізнес-моделі Газпрому", - сказано у статті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!