Українську легкоатлетичну збірну викрили в корупції

Четвер, 13 вересня 2012, 20:27

Державна служба молоді та спорту виявила факти корупції в олімпійській збірній України з легкої атлетики.

Про це на прес-конференції сказав голова відомства Равіль Сафіуллін, передають "Українські новини".

Він повідомив, що наприкінці серпня у нього була зустріч з 30 спортсменами і тренерами, членами збірної України з легкої атлетики, на якій спортсмени скаржилися на недостатнє фінансування та порушення всередині збірної.

Незабаром Держмолоді створила комісію з розслідування порушень всередині легкоатлетичної збірної, яка розпочала роботу 3 вересня.

Реклама:

Її очолив заступник голови відомства Сергій Глущенко.

Сафіуллін зазначив, що за підсумками 10-денної роботи комісія вже виявила деякі факти порушень.

"В період з квітня 2011 року по червень 2012 року збірна з легкої атлетики проводила тренувальні збори на спортбазі в Кисловодську (Росія). На оплату проживання та оренду споруд було виділено 3,5 млн гривень. В результаті перевірки виявилося, що квитанція про сплату відповідної суми, була виписана на організацію, яка припинила своє існування 27 березня 2011 року", - сказав він.

Сафіуллін зазначив, що у результаті запиту на організацію, якій належить база в Кисловодську, з'ясувалося, що в зазначений період не проводилися тренувальні збори української команди.

Також комісія перевірила використання коштів під час проведення тренувального збору легкоатлетичної збірної на базі "Святошин".

В результаті перевірки з'ясувалося, що в касу бази була внесена лише частина виділених коштів, а решта суми, за словами начальника команди, використовувалася для закупівель додаткового живлення, проте документальні підтвердження цього відсутні.

Держмолоді намір передати ці факти в правоохоронні органи.

Комісія рекомендувала Держмолоді звільнити тренера збірної України з легкої атлетики Валерія Александрова, головного тренера збірної Олександра Айпачева, старшого тренера Костянтина Степанцева і начальника команди Руслана Руссола.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: