Прокуратура Києва погрожує справами за незаконні будівництва

Четвер, 13 вересня 2012, 17:27

Столична прокуратура розпочала перевірку контролюючих органів, які надавали дозволи на численні проблемні будівництва у Києві.

Про це на брифінгу 13 серпня заявив прокурор Києва Анатолій Мельник, повідомляє УНІАН.

"Система контролюючих і дозвільних органів все частіше дає збої… Я вважаю, на сьогодні недостатньо вживались заходи щодо співробітників контролюючих органів за їхню недбалість. У мене як у прокурора міста є велике питання до органів контролю: чому роками йшло будівництво з порушеннями або взагалі без дозвільних документів?", - сказав Мельник.

Він додав, що зараз за його вказівкою проводиться перевірка цих контролюючих органів.

Реклама:

"Запевняю вас, будуть кримінальні справи – у Кримінальному кодексі вистачає статей як для таких горе-контролерів, так і для горе-забудовників", - сказав Мельник.

За його словами, найбільша кількість незаконно виділених у Києві земельних ділянок під будівництво в місцях, де інколи "можна поставити лише собачу будку, а забудовники заганяли туди багатоповерхові "свічки", припадає на 2005-2010 роки.

Мельник навів кілька прикладів, де "зухвалість забудовників вже перейшла будь-які допустимі межі". Зокрема, йшлося про будівництво на Кіквідзе, 23 та проспекті правди, 80-82.

Прокурор Києва запевнив, що особисто контролюватиме перевірку проблемних забудов столиці, у тому числі виїжджаючи на місця і спілкуючись з мешканцями.

Крім того, Мельник пообіцяв, що найближчим часом у прокуратурі буде складено й оприлюднено перелік проблемних забудов та інформацію щодо вжиття заходів по них.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: